Golfcourses

Waar is de Costa del Golf?

De Costa del Golf ligt in het zuiden van Spanje, in de Andalusische provincie Malaga. Het dankt zijn naam aan het feit dat het de hoogste concentratie aan golfbanen van Europa heeft.

Geschiedenis van de Costa del Golf.

De Costa del Golf kwam in de schijnwerpers in 1926, wanneer de eerste golfbaan, De Royal Club del Campo, is gesticht. (Tegenwoordig bekend als “Parador Málaga del Golf”, Malaga Golf Inn). Vanaf dat moment, golfliefhebbers vonden hun weg naar de Costa del Sol elk jaar en als hun aantal steeg van jaar tot jaar, de autoriteiten gebouwd meer en meer golfbanen. Als gevolg, de Spaanse zuidkust vandaag verwelkomt meer dan 70 golfbanen, waar zowel professionals als amateurs train elke dag.

Waarom is de Costa del Golf zo populair onder professionals en amateurs?

De eerste en belangrijkste reden waarom de Costa del Golf is zo populair onder golfers is vanwege de ligging aan de Costa del Sol. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u genieten van een gemiddelde van 300 zonnige dagen per jaar, waardoor het de ideale locatie voor outdoor sporten, waaronder golf. De temperatuur is aangenaam het hele jaar door en de regenval is zeer beperkt. Echter, de beste maanden voor een ronde op een van de vele golfbanen aan de Costa del Golf zijn mei, juni-, en september, als de golfbanen in de maanden juli en augustus zijn erg druk.

Een andere reden voor de populariteit van de Costa del Golf is de verbinding met de rest van Spanje en Europa, vooral dankzij de internationale luchthaven van Malaga, de vierde grootste luchthaven in Spanje. Om deze redenen, het is elk jaar het toneel van vele golfwedstrijden, waaronder een paar toernooien van de PGA European Tour.